Flexa Kleur Van Het Jaar 2021: Brave Ground

flexa brave ground

FLEXA EVENT IN MIJN STUDIO

Op Dinsdag 8 September lanceerde Flexa de Kleur Van Het Jaar 2021! Elk jaar maakt Flexa hier weer een feestje van en dit jaar mocht het feestje plaatsvinden in mijn studio bij De Werf in Alphen a/d Rijn! Je snapt, dit vond ik ontzettend gaaf! Ik mocht de aankleding voor dit leuke evenement verzorgen en mijn studio omtoveren tot een inspirerende ruimte die in het teken stond van de nieuwe kleurpaletten voor 2021. Een geweldig leuke opdracht waar ik helemaal mijn ei in kwijt kon… Zoals jullie vast al hebben gezien en gehoord, de Flexa Kleur Van Het Jaar 2021 is Brave Ground! Deze kleur stond, samen met het “Trust Palet”, natuurlijk ook centraal bij de styling van dit event. In deze blogpost laat ik je zien wat ik met Brave Ground en het Trust Palet heb gedaan.

FOTOSTUDIO WORDT STIJLKAMER

Eerder vertelde ik al over mijn werkplek bij De Werf, de blogpost hierover lees je hier. Ik verdeelde mijn studio in drie ruimtes: een showroom, een fotostudio en een werkplaats. Voor elke ruimte maakte ik in samenwerking met Flexa een plan. In de showroom zou ik twee hoeken creëren waar de twee kleurpaletten “Expressive” en “Earth” te zien zouden zijn in 3D. In mijn fotostudio zou het “Trust Palet” centraal staan met natuurlijk de KVHJ 2021 Brave Ground! Ik heb ontzettend veel verf, rollers en kwasten in mijn handen gehad in de periode voor het evenement! Maar ik kreeg ook hulp van mijn lieve man, moeder en vriendinnen! Daarbij is mijn studio heel erg opgeknapt dankzij deze leuke klus…

HET TRUST PALET

Ik schilderde alle wanden van mijn fotostudio met de kleuren uit het Trust palet vol met mooie aardetinten. Daarnaast creëerde ik een aantal grafische kleurvlakken. Omdat de kleuren uit het Trust palet goed op elkaar zijn afgestemd is het heel makkelijk om hier combinaties mee te maken. De lichtere neutrale tinten werken erg goed als rustige basis en de wat krachtigere tinten geven wat meer body aan de ruimte. Zoals je ziet kun je een hele subtiele en rustige combinatie toepassen met kleuren als Steady Pebble en Perky Limestone maar kun je ook kiezen voor een wat meer uitgesproken combinatie met kleuren als Daring Sienna en Solid Ground.

kleur van het jaar brave ground

WOONKAMER GEVOEL

Ik creëerde een woonkamer gevoel met voornamelijk meubels uit mijn shop en een paar nieuwe items. Ook leende ik een aantal houten kolommen, meubels en accessoires van Flexa zelf. Veel van deze meubels en accessoires kregen uiteraard een lik verf maar een aantal houten items zorgden juist voor warmte en contrast in het geheel. De leren bank die ik een tijdje geleden inkocht voor mijn shop, paste perfect in dit geheel. Alsof het zo had moeten zijn! Ik vond een vloerkleed waarin de tinten bijna allemaal terugkwamen dus dat was een perfecte aanvulling. Aan de wand hing ik zelf geschilderde canvassen met abstracte en grafische vormen. Een eenvoudige manier om kleur en prints toe te voegen aan je interieur! Heel fijn om te zien hoe je met kleur een mooie samenhang kunt creëren waardoor het echt een sterk geheel werd samen.

kleur van het jaar
kleur van het jaar 2021

BRUIN IS HET NIEUWE ZWART

Het mooie aan het Trust palet en de kleur Brave Ground vind ik dat deze heel mooi combineren met vintage meubels en accessoires, zeker met warme houtsoorten! Daar word ik natuurlijk erg blij van! Grappig eigenlijk hoe we de afgelopen jaren steeds meer naar bruintinten worden getrokken en grijstinten wat meer op de achtergrond raken. Heleen van Gent zei het al tijdens haar presentatie: “bruin is het nieuwe zwart!”. Ik ben om! Al moet ik zeggen dat de andere drie paletten van Flexa me ook erg aanspreken… Hier zal ik ook nog een blog aan wijden! Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat jullie vinden van de Kleur Van Het Jaar 2021 Brave Ground. Zou jij deze tinten thuis toe willen passen?

brave ground

Styling & fotografie: Marij Hessel

3 replies on “Flexa Kleur Van Het Jaar 2021: Brave Ground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.