De Bromelia in drie verschillende ruimtes in huis

Eerder schreef ik al een blog over de Bromelia in de tuin en stylde ik een groep van deze tropische planten in de woonkamer. In deze derde blogpost over de Bromelia zal ik inspiratie en tips met jullie delen over de Bromelia in drie verschillende ruimtes in huis! De zomer is nu toch echt aan zijn eind gekomen, des te meer reden voor wat extra kleur op je beeldscherm, en wellicht ook in huis? Door jezelf te omringen met deze kleurrijke plant, kom je het najaar gemakkelijk door!

DE BROMELIA OP JE WERKPLEK

Dat planten een positieve uitwerking hebben op je gezondheid maar ook op je gemoedstoestand, is een feit. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren en dus productiever bent. Dat is op je werkplek natuurlijk zeker geen overbodige luxe! Veel planten hebben een luchtzuiverende werking en geven zelfs zuurstof af overdag. Daarbij verhogen planten ook de luchtvochtigheid in een ruimte. Deze eigenschappen heeft de Bromelia ook waardoor deze perfect is om te gebruiken op kantoor of thuis op je werkplek!

DOSIS VROLIJKHEID

Naast deze fijne gezonde eigenschappen voegt de Bromelia natuurlijk ook een dosis vrolijkheid toe aan je werkplek vanwege haar felle kleuren. Ondanks dat mijn werkplek al vrij kleurrijk is, weerhield dit mij er niet van om een mix van Bromelia’s op mijn bureau & op het wandrek te stylen. Ik hield me niet in en ging voor een combinatie van verschillende gekleurde bloempotten tegen de groene wand. Als mijn werkplek er zo vrolijk uitziet werkt dit bij mij echt ontzettend uitnodigend om aan de slag te gaan!

bromelia op de werkplek

bromelia op werkplek

gele bromelia  

TROPISCHE SFEREN IN DE BADKAMER

Onze badkamer is vrij basic door de witte en zwarte tegels, ik mis hier dus wel een beetje kleur! Daarom schilderde ik een tijd geleden het plafond al in een subtiele mintgroene kleur (hier zie je meer). Met de bromelia ging ik nog een  stapje verder… Hiermee creëer je binnen een handomdraai een tropische sfeer in de badkamer, heerlijk! Ik combineerde een aantal Bromelia’s in roze, oranje en gele tinten met rotan en houten accenten. Het kleurrijke kleedje heb ik al een hele tijd en had ik gelukkig nog bewaard. Deze komt hier weer helemaal tot zijn recht en heeft een verbindende factor in de ruimte. Instant happiness als ik hier ‘s ochtends binnenkom kan ik je vertellen!

De Bromelia is erg geschikt om te gebruiken in de badkamer. Ze doen het namelijk ook erg goed in een vochtige ruimte. Wel belangrijk is dat er voldoende licht binnenkomt in de badkamer… Het badrekje werd gevuld met een knaloranje Bromelia Guzmania en een fuchsiaroze Bromelia Tillandsia. In de plantenhanger kwam een gele Bromelia Vriesea en op de rotan stoel een Bromelia Tillandsia Dyeriana. Op het plankje bij de wastafel was nog een plekje over voor de Bromelia Vriesea Era met zijn gestreepte bladeren en vuurrode bloem. Daar krijg je toch direct energie van wanneer je ‘s ochtends je badkamer binnenstapt?!

tropische planten

bromelia in de badkamer  bromelia planten

NAAR BED MET DE ANTI SNURK PLANT

Dat planten in de slaapkamer ongezond zouden zijn is echt een misverstand. Planten geven namelijk zuurstof af aan de lucht en ‘s nachts niet wegens de afwezigheid van licht. Planten verbruiken tijdens de nacht wel zuurstof maar dit is zo’n klein percentage dat dit echt te verwaarlozen is! Bovendien maken ze dit dan overdag weer helemaal goed door de hoeveelheid zuurstof die ze afgeven en door afvalstoffen uit de lucht te halen en deze te zuiveren.

Je kunt dus gerust planten op de slaapkamer neerzetten! Wel zijn sommige planten weer geschikter voor de slaapkamer dan andere. Sterk geurende planten zijn bijvoorbeeld af te raden voor de slaapkamer omdat deze irritatie aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. De Bromelia is 1 van die planten die zeer geschikt is voor in de slaapkamer! Deze plant is namelijk 1 van de besten om chemische stoffen (ook wel “Vluchtige Organische Stoffen“) uit de lucht op te nemen en te zuiveren.

MAGISCHE PLANT

Nu kennen jullie vast de befaamde ananasplant wel?! Deze knapperd wordt ook wel de anti snurk plant genoemd en heeft de bijzondere eigenschap dat hij ‘s nachts wel zuurstof afgeeft! Ook verspreidt de ananasplant een geur die de luchtwegen verwijdt wat dan weer helpt tegen snurken. Maar dat is nog niet alles! De Bromelia Ananas verspreidt het enzym genaamd “bromelaine”. Dit is een ontstekingsremmer die je helpt gezond te blijven… Best een magisch plantje dus! Deze rode variant die op ons hoofdbord staat heet de “Ananas Pacifico” is een echte eyecatcher en heeft naast de rode ananas ook donkerrode bladeren. Op mijn nachtkastje staat de Vriesea Vogue en heeft ook een mooie dieprode kleur. Wat heeft de Bromelia toch veel bijzondere verschijningsvormen! Iets voor jou?

anti snurkplant in de slaapkamer

bromelia in de slaapkamer

ananasplant

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bromelia.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.