DIY mobiel: zo maak je hem met Dremel

diy-mobiel

Mijn derde DIY in samenwerking met Dremel alweer! Hier vind je mijn eerste DIY en hier vind je mijn tweede DIY! Ik krijg nu echt de smaak te pakken en leer dit veelzijdige apparaat steeds beter kennen… Zo leuk om elke keer weer te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met de Dremel Multitool en al die gekke opzetstukken! Dit keer wilde ik een DIY mobiel maken van verschillende materialen. Voor deze DIY mobiel koos ik voor een combi van hout, kurk en metaal. De mobiel hangt nu al te pronken in de slaapkamer en ik vertel jullie graag hoe je deze mooierd zelf kunt maken!

NODIG:

STAP 1:

Gebruik een rond voorwerp (zoals een beker of koffiekopje) om met potlood een halve cirkel te tekenen op het messing plaatje. Gebruik een stuk hout als ondergrond en leg het plaatje hierop. Snijd de halve cirkel uit het messing plaatje met de snijschijf die geschikt is voor metaal. Ga rustig te werk en maak steeds kleine inkepingen in het metaal voordat je er helemaal doorheen gaat.

STAP 2:

Wanneer je de halve cirkel hebt uitgesneden zul je zien dat deze nog niet helemaal mooi glad is. Hiervoor gebruik je de “Aluminiumoxide slijpsteen”. Slijp de ronde rand van de halve cirkel mooi glad door de slijpsteen er meerdere malen voorzichtig overheen te bewegen.

diy-mobiel

STAP 3:

Plak de halve cirkel vast op het stuk hout met schilderstape. Teken het midden af van de halve cirkel en boor met de precisie boor een klein gaatje in het metaal. Sommige halve cirkels krijgen aan de boven- en onderkant een gaatje omdat het koord hier doorheen moet, dit hangt af van de indeling van jouw mobiel.

STAP 4:

Boor ook in de houten ringen kleine gaatjes zodat je hier het koord doorheen kunt rijgen. Met de precisie boortjes kun je zowel in metaal als in hout boren, erg handig!

diy-mobiel

STAP 5:

Rijg nu het dunne koord door de houten ringen en metalen delen. Ik gebruikte ook kurken kralen, hier zat gelukkig al een gaatje in! Maak knoopjes op de plekken waar een onderdeel niet naar beneden mag zakken. Poets de messing delen mooi op met een theedoek of bijvoorbeeld een brillendoekje. Tevreden? Hang je mobiel nu op een plek waar deze gezien mag worden!

diy-mobiel

ACCENT IN DE SLAAPKAMER

Ik hing de DIY mobiel op in de slaapkamer. Door het gebruik van messing past hij erg goed bij de kleuren in deze ruimte, vooral bij het okergoud natuurlijk! Tegen de nog vrij lege muur vind ik de mobiel een erg mooi en subtiel accent. Omdat in de slaapkamer het licht van de zijkant komt, reflecteert dit ook mooi op het messing… Bij deze DIY kun je natuurlijk alle kanten op! Kies je voor strakke & rechte vormen of juist voor ronde & abstracte vormen? Kies je voor hout, metaal, kurk of juist voor keramiek of plastic? Ook de indeling en vorm kun je helemaal naar je eigen hand zetten, laat je creativiteit de vrije loop! Het fijne aan de Dremel Multitool is dat er voor bijna ieder idee of materiaal wel een oplossing is!

diy-mobiel

diy-mobiel

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Dremel.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.