Rust in de Slaapkamer

SLAAPKAMER-OKERGEEL

Als er iets belangrijk is in de slaapkamer, dan is het wel rust… Rust in de slaapkamer zorgt er natuurlijk voor dat je zelf ook tot rust komt, dat je je hoofd leeg kunt maken en bij kan komen van een drukke dag. Maar hoe creëerje nou rust in de slaapkamer zonder dat het een saaie bedoening wordt? Een slaapkamer zonder kleur en leuke decoratie is voor mij persoonlijk namelijk geen optie. Toch kun je met kleur en subtiele styling zorgen voor een rustig geheel dat in balans is! Hieronder deel ik wat eenvoudige tips die voor mij altijd erg goed werken…

SLAAPKAMER-OKERGEEL

LICHT IN DE SLAAPKAMER

Zorg dat er voldoende licht binnenkomt in je slaapkamer, het liefst natuurlijk daglicht. Voldoende licht zorgt logischerwijs ook voor een lichte ruimte waardoor witte muren en wit beddengoed bijvoorbeeld nog frisser ogen. Wanneer je ‘s avonds je bed induikt is veel daglicht uiteraard niet aan de orde, juist dan is het fijn om sfeer te creeren met kunstlicht. Kies voor lampen met zacht en warm licht met eventueel een dimmer. Wij hebben in de slaapkamer een lamp aan het plafond hangen die door de dichte kap, een heel fijn subtiel licht afgeeft. Daarbij hebben we aan beide kanten van het bed een klein nachtlampje staan waarbij ik ook heb gekozen voor gloeilampen waar warm licht vanaf komt. Als je nog een stapje verder wilt, en je wilt nog even ontspannen met een boek, muziek of massage voor je gaat slapen, steek dan gezellig wat kaarsen aan. Kijk uiteraard wel uit dat ze niet gemakkelijk om kunnen vallen, dan is het ineens een stuk minder gezellig in de slaapkamer… De kandelaars en theelichten vond ik bij KARWEI en passen erg mooi bij het oker door de gouden accenten!

SLAAPKAMER-OKERGEEL-HOOFDBORD

SLAAPKAMER-NACHTKASTJE

SLAAPKAMER-DECORATIE

KLEUR IN DE SLAAPKAMER

In de eerste instantie denk je bij het creeren van rust in de slaapkamer als snel aan wit. Witte muren en zelfs een witte vloer zorgen natuurlijk direct voor rust in de slaapkamer. Toch hoeft het absoluut niet te betekenen dat een kleur op de muur zorgt voor onrust, het kan juist heel rustgevend werken of juist energie of inspiratie geven! Wel is het denk ik verstandig om te kiezen voor 1 overheersende kleur en niet helemaal los te gaan met verschillende kleuren. Alhoewel dit ook weer heel persoonlijk is. Wordt jij blij en rustig van een kleurrijke slaapkamer, go for it! Zoals je ziet overheerst de kleur oker bij ons in de slaapkamer (Kleur Van Het Jaar 2016 “Okergoud” van Flexa). Deze kleur zit al best een tijdje op de muur maar ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Deze kleur geeft echt een warme gloed af aan de slaapkamer, daarbij wordt ik erg vrolijk van de kleur geel! Naast dit okergele statement heb ik de slaapkamer verder vrij rustig gehouden met veel wit. In de styling zie je vooral natuurlijke kleuren terugkomen van planten, hout en riet.

SLAAPKAMER-DECORATIE-MUUR

PLANTEN IN DE SLAAPKAMER

Planten in de slaapkamer, voor mij is het een must! Naast het feit dat ik planten ontzettend mooi vind ter decoratie, is het ook nog eens goed voor je gezondheid om planten in de slaapkamer te zetten. Veel planten geven namelijk zuurstof af en zuiveren de lucht in een ruimte. Sommige planten doen dit ook ‘s nachts wat weer erg goed schijnt te zijn voor je luchtwegen. Daarbij is het bewezen dat natuur (en dus planten) in huis goed is voor onze gemoedstoestand. Alleen maar pluspunten dus tot nu toe!

FIJNE MATERIALEN

Als laatst is het gebruik van fijne, zachte en schone materialen in de slaapkamer vanzelfsprekend ook heel belangrijk. Wat is er fijner dan in een fris en zacht bed te duiken? Het begint natuurlijk allemaal bij een goed bed en een fijn matras, dit zeker de investering waard! Na ongeveer een jaar in een slecht en krakend bed te hebben geslapen, waren mijn vriend en ik het zat. We reden naar Ikea en zochten een boxspring uit met heerlijke matrassen. Eigenlijk was ik nooit zo fan van boxsprings omdat ik ze meestal wat log en saai vind. Toch is een goede nachtrust uiteindelijk veel en veel belangrijker dan een stylish bed! Ik ging dus voor de bijl en heb erg geen seconde spijt van gehad, wat was dat nodig! Ik maakte een DIY hoofdbord voor achter het bed (klik hier voor het blog met de complete DIY) en schilderde deze in dezelfde kleur als de muur. Daarbij kwamen leuke houten pootjes van Pretty Pegs onder het bed waardoor deze boxspring er nu heel goed mee door kan!

Naast een goed bed is fijn beddengoed ook geen overbodige luxe. Ik vind zelf beddengoed van linnen altijd heerlijk! Voeg daarbij wat woontextiel toe ik aaibare materialen en je komt je bed nooit meer uit!

Onze slaapkamer heeft al heel wat looks gehad… In deze binnenijker zie je dat we onze slaapkamer ook even in een andere kamer hebben uitgeprobeerd, deze slaapkamer maakte ik op de vtwonen & designbeurs ism Flexa & hier was onze slaapkamer nog wit! Wat kan er toch een hoop veranderen door de jaren heen…

SLAAPKAMER

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.