DIY Spiegel op marmeren voet, zo maak je hem!

diy spiegel

In samenwerking met Dremel ga ik de komende tijd aan de slag met een aantal DIY projecten… Deze week begon ik met mijn eerste project, een diy spiegel op marmeren voet. Ik moet je eerlijk zeggen, het is soms best een uitdaging om een leuke en originele DIY te bedenken! En daarbij is het natuurlijk altijd weer spannend hoe het resultaat eruit komt te zien… Gelukkig pakt het met wat doorzettingsvermogen en geduld meestal toch weer goed uit!

Het is trouwens niet de eerste keer dat ik aan het werk ging met Dremel. Het is alweer even geleden maar herinner je deze blogpost nog? Ik knapte een klein naaikistje op met behulp van de Dremel tool. Hier ging het voornamelijk om het schuren van kleine onderdelen. Bij dit project probeerde ik voor het eerst weer een andere tool van Dremel uit om deze diy spiegel op een marmeren voet te maken. Ik ben best heel trots op het resultaat! Wil jij ook zoiets maken? Hieronder laat ik je zien hoe ik te werk ging…

diy spiegel

NODIG:

STAP 1:

Ga op zoek naar een geschikt stuk marmer. Ik had nog een stuk liggen dat was afgebroken van een marmeren tray maar je kunt online ook zeker iets vinden! De korte zijkanten van mijn stuk marmer waren niet mooi recht dus besloot ik deze recht af te snijden. Plak een stuk schilderstape op de plek waar je wilt gaan snijden.

STAP 2:

Teken een rechte lijn op de tape met behulp van een liniaal.

diy spiegel

STAP 3:

Plaats de diamantsnijschijf op de Dremel Multitool en zorg dat hij stevig vast zit. Doe een veiligheidsbril op voor eventueel wegschietende splinters. Sluit de Dremel Multitool aan en zet hem op een niet al te hoge stand. Maak eerst een kleine inkeping op de plaats van de lijn die je hebt afgetekend. Zet de tool nu op een hogere stand (6-8) en begin met snijden. Doe dit voorzichtig en ga geduldig te werk, zo krijg je het mooiste resultaat.

STAP 4:

Als de beide zijkanten zijn afgesneden meet je het stuk marmer op en bepaal je het midden. Plak hier wederom een stuk tape en teken weer een rechte lijn op de tape. Snijd nu het stuk marmer doormidden. Je kunt eventuele oneffenheden ook nog voorzichtig wegslijpen door de snijschijf voorzichtig schuin over het marmer te bewegen. Je hebt nu twee gelijke stukken marmer.

diy spiegel

STAP 5:

Leg de spiegel op een stuk marmer en bepaal waar je de spiegel vast wilt lijmen. Teken dit af met een marker.

diy spiegel

STAP 6:

Breng nu voldoende lijm aan op het afgetekende deel en plaats de spiegel hier bovenop. Houd er rekening mee dat je snel moet werken met secondelijm, leg de spiegel dus gelijk op de juiste plek.

STAP 7:

Breng nu lijm aan op het tweede stuk marmer en plaats deze tegen de andere kant van de spiegel. Houd alles goed vast om het te laten drogen. Binnen enkele seconden zit alles stevig vast en heb je een diy spiegel op marmeren voet!

diy spiegel

THE RESULT!

Juist door zijn eenvoud vind ik het resultaat erg tof geworden. Door de spiegel niet in het midden van de voet maar aan de zijkant te plaatsen wordt het allemaal net wat spannender. Ook werkt het combineren van twee verschillende grafische vormen eigenlijk altijd wel goed! Ik ben blij met mijn nieuwe diy spiegel! Dit idee kun je eventueel ook uitwerken met een stuk hout of een metalen buis als voet. Ook hiervoor zijn weer allerlei opzetstukken voor de Dremel Multitool te krijgen. Genoeg mogelijkheden dus…

diy spiegel

diy spiegel

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Dremel.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.