Inspiratie & stylingtips met planten

theekastje

Ik blog al enige tijd met heel veel plezier voor vtwonen, een overzicht van al mijn blogs vind je hier. Om de week deel ik op de bloggerspagina van vtwonen nieuwe inspiratie & stylingtips op het gebied van groen, oftewel planten… Dit onderwerp blijft mij toch elke keer weer inspireren! Gelukkig ziet het er niet naar uit dat deze trend in de nabije toekomst zal verdwijnen. Integendeel, de liefde voor planten in huis lijkt alleen maar groter te worden, je kunt het onderhand wel meer een lifestyle noemen dan een trend eigenlijk… Ik krijg er in ieder geval nog steeds geen genoeg van! Ik deel dus graag hier nog eens mijn persoonlijke favorieten aan groene inspiratie.

THEEKASTJE WORDT PLANTENKASTJE

Bijvoorbeeld dit oude theekastje die ik kreeg van mijn schoonmoeder. Hij stond best heel lang op zolder, ik was hem eigenlijk een beetje vergeten. Toen mijn oog erop viel kreeg ik opeens inspiratie voor een leuke makeover. Ik schilderde dit theekastje in een diepe donkerblauw (Cobalt Night van Flexa) en maakte er een plantenkastje van voor naast mijn bed. Weer eens wat anders dan een nachtkastje toch?

theekastje

DIY BLOEMPOTJES

Voor een video voor vtwonen maakte ik deze diy bloempotjes met betonlook. Ik gebruikte hiervoor zowel wit gips als grijze betonmix. Voor een leuk kleur effect gebruikte ik pastelkrijtjes in verschillende kleuren. Deze kun je gemakkelijk fijnmalen en toevoegen aan de beton- of gips mix. Zo begin je bijvoorbeeld door een laagje gekleurd gips (gemixt met water) in een stevig kartonnen bakje te gieten en daar bovenop een laag wit of grijs gips te gieten. Daarna duw je een kartonnen bekertje in het de massa om ruimte te creëren voor het plantje. Als alles goed is uitgehard kun je het bakje en het bekertje verwijderen en komt er een prachtig bloempotje tevoorschijn! Het filmpje zie je hier!

diy betonnen bloempotjes

LETTERBAK WORDT PLANTENBAK

Ik vind het vaak leuk om voorwerpen te gebruiken waar ze oorspronkelijk niet voor zijn bedoeld. Dat kan soms echt een leuk en verrassend resultaat opleveren! Ik vond deze ronde letterbak bij de kringloop en toen ik een tijdje later op mijn zolder aan het neuzen was, werd ik geïnspireerd om deze letterbak om te toveren tot plantenbak. Heel eenvoudig natuurlijk want het enige dat je nodig hebt zijn wat kleine mini plantjes die in de vakken passen. Dit idee kun je uiteraard ook toepassen op de rechthoekige letterbakken die je wat vaker tegenkomt bij de kringloop…

plantenbak

PLANTEN IN DE KEUKEN

Planten mogen wat mij betreft overal in huis terugkomen, dus ook in de keuken! Het fijne hieraan is dat je allerlei voorwerpen om handen hebt waar je planten in kunt stoppen. Bijvoorbeeld een mooie emaille pan, thee- of koffiemokken, kommetjes of zelfs een vergiet! Ik stopte mijn weelderige Calathea plant in een knalblauwe emaille pan die ik, je raad het al, bij de kringloop vond!

planten

COPY CAT

Dit blog over het kopiëren van groen, schreef ik alweer een paar jaar geleden maar is nog steeds een favoriet van mij. Zo fijn als iets ontzettend eenvoudig is maar het effect des te leuker! Ik maakte een wandeling door mijn buurt en nam wat verschillende bladeren en takjes mee naar huis. Ze gingen onder de kopieermachine en kwamen er als kleine kunstwerkjes weer uit. Leuk als je op zoek bent naar een snel diy projectje en het blijft een verrassing wat er uit de printer komt!

kopieren

PATTERNED PLANTS

De trend volgens Pinterest voor 2018 op het gebied van kamerplanten is het fenomeen “Patterned Plants” oftewel, planten met een patroontje. Ook ik ben fan van deze trend en val regelmatig voor bijzondere kamerplanten met mooie patronen op hun bladeren. De perfecte plant bij deze trend is de Calathea die je kunt vinden in allerlei verschillende varianten. De Calathea heeft eigenlijk altijd bladeren met opvallende lijn patronen, soms net alsof het met de hand is aangebracht. Ook de “Begonia Maculata” ook wel de “Polkadot Plant” genoemd is natuurlijk heel passend bij deze trend. Geweldig toch, zo’n prachtige plant met stippen waarvan de bladeren aan de onderkant rood gekleurd zijn?!

patterned plants

Ben jij ook zo’n liefhebber van planten? Op mijn blog vind je nog meer leuke inspiratie op dit gebied. Hier vind je bijvoorbeeld hoe ik een DIY plantenbak maakte, hier lees je mijn blog over een botanische tafelstyling & ook deelde ik eerder al deze DIY terrarium & DIY plantenhanger!

Fotografie: Marij Hessel

3 replies on “Inspiratie & stylingtips met planten

 • Marin Janna

  Hi waar heb je je planten geshopt? Ben al even op zoek naar je stippen gelukje en die bijzondere monstera met gaatjes en kleine blaadjes.

  heel erg vriendelijke zondags groet
  Marin

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hi! de stippenplant heb ik gekocht bij Intratuin, wel goed zoeken hoor naar deze plant, je kijkt er zo overheen omdat hij er niet in grote getalen stond… De kleine monstera heb ik via Green Lifestyle Store!

   Beantwoorden
 • Bas.

  Hallo
  Leuk foto’s en info
  Maar ik heb een vraagje
  Hoe heet de kleuren en kleur nummers
  Van de eerste foto van de muur?
  Daar heb je wit Wit Geel en Goud kleur
  Vind het erg mooi en wil graag de kleur nummers weten!!

  Al vast bedankt Bas.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.