Krijtverf op de muur in de slaapkamer van Karlijn

kleurstalen flexa pure

Zoals ik jullie in mijn vorige blog al vertelde, zal ik de komende tijd verschillende projecten delen op het gebied van krijtverf in samenwerking met Flexa. In mijn eerste blog over krijtverf gaf ik een vintage kastje een makeover met krijtverf, hier zie je hoe ik dat deed! Deze keer paste ik krijtverf op de muur toe in de slaapkamer van illustrator Karlijn van de Wier. Karlijn maakt prachtige illustraties en muurtekeningen en geeft regelmatig workshops, kijk dus zeker even op haar website! Ik ben Karlijn al een aantal keer tegengekomen op leuke blogger events. De laatste keer dat ik haar sprak vertelde ze mij over haar “struggles” met het kiezen van kleur voor haar interieur. Daarom leek het me erg leuk om eens bij haar aan de slag te gaan!

KRIJTVERF OP DE MUUR MET VEEG EFFECT

Wanneer je krijtverf op de muur toepast kun je dit op verschillende manieren en met verschillende technieken doen. Je kunt ervoor kiezen om krijtverf volledig dekkend op de muur aan te brengen. Door de matte look van de verf van Pure by Flexa ColorLab krijg je een mooi mat en poederachtig resultaat. Je kunt ook een stapje verder gaan en kiezen voor een effect met krijtverf op de muur. Kies bijvoorbeeld voor een veeg effect, een spons effect of maak een patroon met een bijzondere roller! Het leek mij leuk om bij Karlijn de krijtverf op de muur aan te brengen met een subtiel veeg effect.

Voordat ik aan de slag kon, moesten we natuurlijk eerst samen een kleurenpalet uitkiezen. Hieronder zie je hoe de slaapkamer van Karlijn er voor de makeover uitzag. Al hartstikke mooi toch? Toch mistte Karlijn vernieuwing en eenheid in de slaapkamer. Aan mij de schone taak om daar voor te zorgen!

slaapkamer  slaapkamer

MOODBOARD

Ik stuurde Karlijn een ruime selectie van de kleurstalen van Pure by Flexa ColorLab toe en via de telefoon en mail bespraken we onze plannen. Ik maakte een moodboard en vanuit daar kwamen we tot een erg fijn kleurenpalet. De verf kon besteld worden en in de tussentijd ging Karlijn al aan de slag met het witten van de muur achter het bed, het hoofdbord en het vernieuwen van haar eigen muurtekening op de linkermuur in de slaapkamer. Ook werden er al wat kleine meubeltjes voorbereid om later in een nieuwe kleur te worden geschilderd. Heel fijn zo’n goede voorbereiding!

FLEXA VISUALISER APP

Op de afgesproken datum dat ik aan de slag zou gaan bij Karlijn kwam ik helaas met pech langs de weg te staan (grrr) en moesten we het een weekje uitstellen. Poging twee ging gelukkig zonder pech en ik kwam veilig aan in Tilburg waar Karlijn woont samen met haar vriend. Tot mijn blijdschap was de slaapkamer een soort wit canvas geworden zodat we vrij snel van start konden! Als eerst was de muur achter het bed aan de beurt. Om zeker te zijn van de kleurkeuze probeerden we “Suave Aqua” eerst uit op de muur met de Flexa Visualizer app. Met deze app kun je met 1 tik op het scherm als het ware een muur inkleuren. Zo kun je net zo lang experimenteren tot je een kleur hebt gevonden die je aanspreekt.

visualiser

VERRASSEND KLEURENPALET

Het kleurenpalet waar we op uit zijn gekomen vind ik heel mooi en verrassend! De Suave Aqua kozen we voor de muur achter het bed. De Suave River kozen we voor het houten hoofdbord en de overige vier accentkleuren zouden terugkomen in kleine meubels en accessoires. Al deze kleuren komen uit het Pure by Flexa ColorLab palet (in deze blogpost zie je hoe ik mijn hal aan pakte met deze lijn) en kun je vinden bij de verfspeciaalzaak. Via deze link vind je een verkooppunt bij jou in de buurt, vergeet niet om de filter “Pure by Flexa winkels” aan te zetten.

kleurstalen flexa pure

KRIJTVERF VERDUNNEN

Om een effect met krijtverf op de muur te krijgen dien je de verf eerst te verdunnen met water. Je verdund de verf met minimaal 20% en maximaal 70% water. Hoe meer je de krijtverf verdund, hoe transparanter deze op de muur wordt. Hoe transparanter de verf, des te duidelijker je het effect zal gaan zien op de muur. Ik koos ervoor om de verf te verdunnen met 30% water, hiermee zorg je dat het effect op de muur subtiel zichtbaar is. Bij 2,5 liter verf verdun je het dus met 1 liter water. Ik deed de krijtverf in een ruime emmer en goot hier steeds wat water bij om het vervolgens goed te roeren. Roer net zolang tot het water en de verf volledig met elkaar zijn vermengt en giet dit in een verfbak.

VEEG EFFECT

Voor een veeg effect op de muur kun je een blokkwast gebruiken, een oude doek of een grote spons. Hetgene waarmee je de verf op de muur aanbrengt zal voor een groot deel invloed hebben op het resultaat. Ik koos ervoor om een blokkwast te gebruiken. Plak eerst de andere muren, het plafond en de vloer af. Doop de blokkwast in de verdunde verf en breng dit met vegende bewegingen aan op de muur. Bedenk vooraf of je kiest voor horizontale of verticale vegen of dat je werkt in bogen. Je hoeft in dit geval dus niet netjes te verven, het effect wordt juist versterkt door de verschillende richtingen die je opgaat met de kwast. Bij het aanbrengen van krijtverf is het beter om in 1 keer door te werken en dit door 1 persoon te laten doen. Anders krijg je een verschil in techniek op de muur te zien. Vind je de verf op de muur te transparant? Ga er dan nog eens overheen met dezelfde verdunde krijtverf.

krijtverf flexa pure

muur schilderen met krijtverf

MEUBELS & ACCESSOIRES IN EEN KLEUR

Het hoofdbord kreeg de kleur “Suave River” met een mooie matte look. Daarnaast kreeg het vintage theekastje van Karlijn de warme kleur “Lush Savanna” en een oud krukje de kleur “Lush Plum”. De kleur “Mild Plum” kwam terug op een terracotta bloempot en tenslotte schilderden we een aantal kartonnen dozen in het volledige kleurenpalet. Dit is overigens een voordelige en makkelijke manier om bepaalde kleuren in je interieur terug te laten komen. Schilder een aantal eenvoudige kartonnen dozen (deze zijn van Ikea) of bloempotten in de kleuren die je bijvoorbeeld hebt gebruikt op de muur of op een meubel. Laat deze gekleurde accessoires op verschillende plekken terugkomen. Hiermee zorg je voor een mooie balans in de ruimte!

krijtverf op de muur aanbrengen  hoofdbord bed

KLEUR EN EENHEID IN DE SLAAPKAMER

Het veeg effect met krijtverf op de muur is mooi subtiel geworden. Het geeft net even wat meer structuur aan de muur dan wanneer je hem volledig dekkend verft. Door de kleuren van het palet terug te laten komen in verschillende accessoires is er echt een eenheid gekomen in de ruimte! Het theekastje is prachtig geworden in de warme tint en het krukje geeft net even wat meer pit aan de ruimte. Natuurlijk konden een aantal planten niet ontbreken, naar mijn mening de perfecte styling props! De nieuwe muurtekening in grijs met bloemen patroon past erg mooi bij deze nieuwe slaapkamer omdat hij wat zachter van kleur en vorm is!

Bedankt Karlijn, dat ik jouw slaapkamer onder handen mocht nemen… Sweet dreams!

krijtverf in de slaapkamer

krukje met krijtverf

  illustratie

slaapkamer muur

krijtverf pastel

ronde spiegel

meubel krijtverf  krukje

krijtverf op de muur

slaapkamer krijtverf

muur met krijtverf  meubels schilderen

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie & styling: Marij Hessel

8 replies on “Krijtverf op de muur in de slaapkamer van Karlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.