Kleurinspiratie geven op het LOL Festival met Flexa

meubels opknappen

Vorige week vond het LOL Festival plaats in Nunspeet, een event voor genodigden in de interieurbranche (woninginrichters en verf- en behangspeciaalzaken). Het LOL Festival is een event waar inspiratie op kon worden gedaan bij bekende interieur merken, workshops konden worden gevolgd, er waren inspirerende sprekers als Zilverblauw, Frans Uyterlinde & Michiel de Zeeuw. Er was daarnaast natuurlijk genoeg lekkers te eten en te drinken! Ook Akzonobel was vertegenwoordigd op dit leuke festival en ik mocht iets heel leuks voor ze doen! Ik mocht de bezoekers namelijk kleurinspiratie geven en daarnaast zou ik workshops geven. Een onwijs leuke klus natuurlijk…

SCHILDEREN, SCHILDEREN & NOG EENS SCHILDEREN

In de voormalige productiehal van B&C (internationale producent van raamdecoratie op maat) mocht ik twee ruimtes inrichten en afstylen. De basis van deze ruimtes was al helemaal goed, stalen ramen en deuren, witte muren en een betonnen gietvloer, daar kon ik wel mee uit de voeten! In de weken voor het festival was ik regelmatig op mijn fijne klusplek te vinden om een hoop vintage meubels en accessoires een kleurrijke makeover te geven. Daarnaast kregen ook blanco canvassen in verschillende formaten een kleur. Deze canvassen waren perfect om een kleur statement te maken in de ruimtes want de muren moesten uiteraard gewoon wit blijven.

Ik koos vooraf een kleurenpalet om mee te werken, namelijk het LOVE palet uit het Colour Futures ’19 boek dat Akzonobel jaarlijks uitbrengt. Een prachtig palet met rijke, warme en diepe tinten, heerlijk om met deze kleuren aan de slag te gaan! Daarbij was het ook erg fijn om weer wat meer tijd door te brengen op mijn klusplek buitenshuis. Deze plek huur ik van een gepensioneerd boerenstel in mijn woonplaats Alphen a/d Rijn. Ik word dus echt rustig van een hele dag schilderen, vooral op deze plek!

kleurinspiratie

meubels opknappen

KLEURINSPIRATIE GEVEN

De eerste ruimte zou het “Colorlab” worden. Hier zou ik kleurinspiratie geven en meer vertellen over de Kleur Van Het Jaar 2019 “Spiced Honey“. In deze ruimte kwamen de geschilderde vintage meubels te staan, gecombineerd met de gekleurde canvassen en mooi beeldmateriaal gedrukt op canvassen. Op de wand achterin de ruimte maakte ik een collage met de vier kleurpaletten uit het Colour Futures boek. In deze palletten wordt Spiced Honey op verschillende manieren gecombineerd.

Met deze collage, de meubels, canvassen en geschilderde accessoires kon ik de bezoekers laten zien hoe veelzijdig de Kleur Van Het Jaar is. Aan de ene kant kun je Spiced Honey namelijk heel goed combineren met uitgesproken en fellere kleuren waardoor je echt een energieke en levendige sfeer kunt creëren in een interieur. In mijn blog over mijn stijlkamer voor Flexa kun je dit ook erg goed zien! Maar Spiced Honey leent zich ook ontzettend goed om te combineren met mooie naturellen, pastellen en aardse tinten! Het was erg leuk om de bezoekers van het LOL Festival kleurinspiratie te geven en te laten zien dat je met een klein budget eigenlijk heel veel kunt doen op het gebied van aankleding en styling.

kleur van het jaar

spiced honey  kleur van het jaar

spiced honey

ACCESSOIRES MET EEN KLEURTJE

Ik verzamelde accessoires en decoratie materiaal om de ruimte af te stylen en gaf sommige spullen ook een likje verf. Veel decoratie kwam ook bij de kringloop vandaan, voornamelijk het keramiek. Sommige vazen hadden eigenlijk al een prachtige tint die perfect pasten bij de kleur Spiced Honey. Een aantal items van aardewerk kregen een lik verf. Wanneer je een vaas goed ontvet en in een universele grondverf zet, kun je hem daarna in iedere kleur lakken die je maar wilt! Naast keramiek kregen ook kartonnen dozen een kleur en gebruikte ik roerstokjes en kwasten met een dot verf als decoratie. Alles bij elkaar paste het allemaal maar net in mijn busje!

lol festival  flexa kleuren

kleurinspiratie

WORKSHOP HOUTEN LETTERS SCHILDEREN

In de ruimte naast het Colorlab kwam het “Atelier”. Hier konden de bezoekers na het onderdeel kleurinspiratie, aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab lijn. Ik gaf hier korte workshops waarbij we houten letters gingen schilderen. Met tape, touw, doeken, schuurpapier en kwasten konden de deelnemers hun eigen twist geven aan de geschilderde letter. Leuk om te zien hoe iedereen lekker aan de slag ging met verf en hun creativiteit gebruikte! De tafel werd steeds voller en zat aan het eind onder de verf vlekken en spetters, echt hoe het hoort in een atelier! Gelukkig was de tafel netjes afgedekt en zat er wonderbaarlijk geen verf op de deelnemers zelf… Dat lukt mij nou nooit 😉

Het waren twee leuke en inspirerende dagen en wat een fijne opdracht weer van Flexa! Ik ben nog steeds zo blij dat dit onderdeel van mijn werk is nu!

pure by flexa colorlab

houten letters  kleurinspiratie

diy workshop

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.