Mijn werkplek: staand werken of toch blijven zitten?

staand werken

Dit is ‘m dan, mijn “new and improved” werkplek! Benieuwd hoe het er voorheen uitzag, neem dan een kijkje bij deze binnenkijker. Inmiddels is er best wat veranderd, ik kwam er alleen maar niet aan toe om het met jullie te delen! Ten eerste zijn de kleuren anders maar daarnaast zijn er ook wat nieuwe meubels en accessoires bijgekomen. Het is een mooie mix van tweedehands, design en zelfmakers geworden vind ik zelf! Zoals je ziet kan ik nu ook staand werken aan mijn bureau, zo fijn! Ik vertel je in deze blogpost waarom ik hiervoor heb gekozen.

staand werken

DIY BUREAU

Een tijdje geleden maakte Evert en ik een bureau op maat. Ik maakte het ontwerp en Evert was vooral verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Met zijn technische oog had hij nog wat handige en mooie toevoegingen zoals het dikke tafelblad. Het was leuk om te zien dat we elkaar goed aanvullen hierin, zo leuk om samen iets te maken! Ik wilde graag een bureau waar ik zowel staand als zittend aan kan werken. Dit resulteerde in een bureau bestaande uit een lager en een hoger deel. In het midden kwam een ladeblok en verder hielden we het eenvoudig. We maakten het bureau van triplex met een dikte van 18 mm en gebruikten 2 platen op elkaar. Wat ben ik blij met dit stevige en ruime bureau!

staand werken

STAAND OF ZITTEND WERKEN

Het DIY bureau project was dus geslaagd! Vanaf nu kon ik zowel staand als zittend aan het werk. Jullie hebben vast ook wel meegekregen dat zitten het “nieuwe roken” is. Het is dus niet gezond om de hele dag aan je bureau te blijven zitten. Een hele dag staand werken is ook niet per se goed voor je lichaam. Afwisseling is dus het beste! Ik miste aan het sta-gedeelte van mijn bureau nog een hoge kruk zodat ik hier ook af en toe even kan gaan zitten. Ik vond er 1 bij Flinders, deze barkruk van HAY met een rode zitting, ik ben er weg van! Wanneer ik wil staan schuif ik de kruk gewoon onder mijn bureau. Een stabiele maar vooral mooie kruk die met zijn rode zitting lekker wat pit toevoegt aan mijn werkplek!

diy bureau

DE VOORDELEN

Wanneer je genoeg afwisselt in staand werken en zittend werken brengt dit allemaal voordelen met zich mee. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van het hele lichaam. Hierdoor krijgen je hersenen ook meer zuurstof wat weer zorgt voor een beter concentratievermogen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hier ontbreekt het mij nog weleens aan! Hiernaast is uit onderzoek gebleken dat lang zitten een negatieve invloed heeft op je stofwisseling. En ken je dat slaperige gevoel wanneer je al een tijdje achter je bureau zit? Dit kan je ook voorkomen door het staand en zittend werken met elkaar af te wisselen… Tenslotte wordt ook de creativiteit positief beïnvloed wanneer je meer beweegt tijdens het werken. Naast de bovengenoemde afwisseling is het nog beter om af en toe een korte wandeling te maken. Al is het maar om een kop thee te halen 😉

lamp &tradition

OUD, NIEUW EN DIY

Zoals ik eerder zei, het is een fijne mix geworden van vintage, design en diy items! Het kastje aan de muur maakte ik van een oude kist van de kringloop en het rotan magazine rek vond ik ook bij de kringloop. De leren plantenhanger maakte ik zelf en het Afrikaanse beeld kocht ik op een rommelmarkt in Kaapstad. Ik voegde kleur toe op de muur maar ook dmv de kruk, de poster, bloempotten, boeken en andere decoratie. Van de papieren lampen van &Tradition was ik al een tijdje fan en nu hangt er 1 aan mijn plafond! De vorm vind ik prachtig en het papier zorgt voor zo’n mooi licht! Als laatst kon een kunstwerk van mijn moeder niet ontbreken. Zij schilderde talloze portretten met inkt, o.a. op luciferdoosjes die ze bij elkaar voegde tot 1 werk. Trots ben ik erop!

Mijn werkplek voelt nu echt af. Dit heeft even geduurd maar zoiets moet bij mij altijd groeien! Nu werk ik hier echt met plezier en moet ik soms mijn best doen om niet teveel om me heen te kijken….

rotan magazinerek
styling werkplek

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders.

Styling & fotografie: Marij Hessel

3 replies on “Mijn werkplek: staand werken of toch blijven zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.