Tranquil Dawn, de Flexa Kleur van het Jaar 2020

tranquil dawn

Gisterochtend werd de Flexa Kleur van het Jaar 2020 bekendgemaakt. Samen met een aantal andere Flexa ambassadeurs was ik uitgenodigd om bij de lancering te zijn bij het mooie “Brasserie Buitenhuis” aan het water. Het was echt een feestje om hierbij te mogen zijn! Het was voor mij dit jaar echt een verrassing wat de Kleur van het Jaar zou zijn en ik had ook echt geen idee! Heleen van Gent maakte tijdens haar trendpresentatie bekend wat de kleur van 2020 wordt: Tranquil Dawn! Een kleur die is geïnspireerd op de ochtendhorizon. De kleur Tranquil Dawn straalt zachtheid, helderheid en rust uit en is ontzettend goed te combineren met zowel ingetogen als uitgesproken kleuren!

tranquil dawn

COLOUR FUTURES PALETTEN

Wat in 2020 centraal zal staan is “meer menselijkheid”. Door de toenemende digitalisering en de gehaaste maatschappij waarin we leven is er behoefte aan betrokkenheid, betekenis en creativiteit. Hieruit is het overkoepelende thema “The Human Touch” gekomen. Een erg mooi en herkenbaar uitgangspunt vind ik zelf!

Colour Futures komt elk jaar met vier kleurpaletten die de tijdsgeest representeren. De Kleur van het Jaar is terug te vinden in ieder palet en vormt een goede basis waarmee je alle kanten op kan. De vier paletten voor 2020 zijn het “Care Palet” (zachte vloeiende pasteltinten), het “Play Palet”(frisse levendige kleuren), het “Meaning Palet” (vergrijsde, heldere en eenvoudige kleuren) en het “Creativity Palet” (diepe luxueuze tinten). Hieronder zie je de vier paletten gepresenteerd in de wandkasten. Herken jij welk thema bij welk palet hoort?

TRANQUIL DAWN: YAY OR NAY?

En wat vind ik nou van de kleur Tranquil Dawn? Ten eerste zag ik hem niet aankomen! Ik had een aantal kleuren in mijn hoofd zoals lila, heel donkergroen of juist een hele warme tint. Hij kwam dus vrij onverwachts en ik moest het even op me in laten werken. Nou moet ik zeggen dat ik dat vaker heb met de Kleur van het Jaar. We zijn vaak erg gefocust op onze eigen smaak als het op kleur aankomt, logisch natuurlijk! Van de kleur op zich werd ik niet direct wild maar na het zien van de presentatie, sfeerbeelden en de verschillende paletten werd ik steeds enthousiaster! Wederom een kleur die eindeloos te combineren is en vooral een hele fijne basis vormt. Dat vind ik nou zo knap van het Coulor Futures team, ze weten de tijdsgeest ontzettend goed neer te zetten en hierbij een perfecte basistint te vinden. Zelf wordt ik vooral heel erg blij van het Creativity Palet en het Play Palet…

flexa kleur van het jaar

BRUNCH AAN HET WATER

Na de live lancering van de Kleur van het Jaar 2020 was er tijd om foto’s te maken en zelf aan de slag te gaan met een flatlay. De locatie was prachtig aangekleed door Souraya van Bintihome en overal waren inspirerende hoekjes te zien! Ik verzamelde wat spullen en maakte een flatlay met mijn favoriete combinatie van Tranquil Dawn (zie de foto onderaan). Vooral de combinatie met het felle rood-oranje en het lila vind ik erg mooi! Daarna was het tijd voor een heerlijke vegetarische brunch met uitzicht op het water. Wat een fijne en zoals altijd inspirerende dag…. Bedankt Flexa!

Hier lees je mijn blog over de kleur van 2019 “Spiced Honey”!

kleur van het jaar 2020 tranquil dawn

Fotografie: Akzonobel en Marij Hessel

2 replies on “Tranquil Dawn, de Flexa Kleur van het Jaar 2020

  • Johan

    Leuk om jouw mening te lezen te zien dat je ook zo fan bent van de kleurpaletten. Ik had exact hetzelfde. En inderdaad; creativity. Benieuwd welke kleur op jouw muur gaat shinen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.