Wild Wonder: De Flexa Kleur van het Jaar 2023

kleur van het jaar 2023 wild wonder
TWINTIG JAAR KLEUR MET FLEXA

Op 13 September is de Flexa Kleur van het Jaar 2023 gelanceerd: “Wild Wonder“! Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden, zelf ben ik erg gecharmeerd van deze frisse kleur! De lancering van de Flexa Kleur van het Jaar is natuurlijk elk jaar weer een feestje waarbij Flexa de nieuwste trends en de daarbij behorende kleurpaletten presenteert. Dit jaar is het de 20e keer dat Flexa de KVHJ lanceert, een mooie mijlpaal van jarenlang inspiratie op het gebied van kleur. Het is mooi om te zien hoe kleuren en kleurpaletten door de jaren heen zijn beïnvloed door trends maar ook door wat er in de wereld speelt.

kleur van het jaar wild wonder
DE NATUUR ALS INSPIRATIE

Dit jaar staat de natuur centraal en Wild Wonder speelt hier de hoofdrol in! Ook het bijbehorende Lush” kleurpalet bestaat uit kleuren geïnspireerd op de natuur. Tinten die te vinden zijn in bossen en tuinen zoals verschillende groentinten, bruintinten en zachte lilatonen. Kleuren die rustgevend werken, je een warm gevoel geven en zorgen voor nog meer verbinding met de natuur. Voor mij persoonlijk heeft de natuur ook absoluut een rustgevende en positieve invloed op hoe ik mij voel. Om mijn hoofd leeg te maken werkt een wandeling in de natuur altijd, ik krijg er gegarandeerd een beter humeur van! Daarbij kan ik ontzettend genieten van de wonderen uit de natuur. Wild Wonder staat dan ook voor het vrije gevoel dat de natuur je kan geven en de verwondering en magie die je er terug kunt vinden.

WILD WONDER IN DE WOONKAMER

Zoals ik al vertelde ben ik erg gecharmeerd van Wild Wonder dus besloot ik deze kleur toe te passen in onze woonkamer. De lichtgele muur (Gentle Honey) heb ik, voor mijn doen, al best lang op de muur zitten dus ik was wel toe aan een nieuwe look! Omdat ik de lichtgele kleur nog steeds erg kon waarderen had ik eigenlijk al snel vertrouwen in Wild Wonder voor deze muur. Ook Wild Wonder is een zachte en frisse kleur maar wel net iets rijker dan het lichtgeel. Nadat ik de plinten, meubels en decoratie had verwijderd en alles had afgeplakt, schilderde ik de muur twee keer met een matte muurverf van Flexa Creations.

wild wonder flexa kleur van het jaar 2023
SUBTIELE MAKE-OVER MET GROOTS EFFECT

Omdat de kleuren Gentle Honey en Wild Wonder redelijk bij elkaar in de buurt liggen is het een vrij subtiele make-over geworden. Toch geeft deze make-over weer een frisse boost aan ons interieur omdat ik er echt een ander gevoel bij krijg! Soms is het lastig om je vinger erop te leggen maar voor mijn gevoel is Wild Wonder een rijkere kleur en geeft het onze woonkamer een meer volwassen uitstraling. De Kleur van het Jaar van 2023 is erg goed te combineren met andere natuurlijke tinten maar zoals je ziet gaat hij ook heel goed samen met fellere kleuren. Dat doet Flexa altijd erg goed vind ik, een trendkleur lanceren die ontzettend veelzijdig is!

woonkamer schilderen met de kleur van het jaar
wild wonder kleur van het jaar 2023
flexa creations muurverf

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.