Woonkamer styling met KARWEI: mix & match!

woonkamer zithoek

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, werk ik sinds vorig jaar samen met KARWEI. Een hele fijne samenwerking waar ik ontzettend blij mee ben! Als je de woonbeurs heb bezocht afgelopen jaar heb je misschien ook het te gekke KARWEI huis gezien, de collectie wordt maar leuker en leuker vind ik! In 2017 kwam KARWEI met vier woontrends die mij inspireerde om onze woonkamer een restyling te geven. Omdat ik niet kon kiezen voor maar 1 trend, koos ik ervoor om twee stijlen met elkaar te mixen in onze woonkamer. Het gaat er bij trends tenslotte vooral om wat je er zelf mee doet en hoe jij het je eigen maakt!

fotolijst karwei

woonkamer zithoek

MIX & MATCH

Ik combineerde de thema’s “City Loft” (een interieur met een luxe en internationale uitstraling) & “Artist Home” (een creatief en artistiek huis vol kunst en verzamelingen) met elkaar omdat deze mij het meest aanspraken. Bij KARWEI vond ik de perfecte accessoires om de woonkamer een nieuwe look te geven zoals kussens, posters, zandlopers, kandelaars en een prachtige tafellamp van rookglas.

planten standaard

zandlopers

plantenhanger

KLEUR ELIMINEREN

Door wat kleur te elimineren uit de huiskamer en de nieuwe accessoires toe te voegen werd het geheel een stuk rustiger en volwassener. Al zal ik in een huis zonder kleur echt ontzettend ongelukkig worden, zo was het allemaal wel iets subtieler… Ook erg mooi dus! Ook wordt ik erg blij van de mix aan zwart witte illustraties en posters op de plank boven de bank waaronder ook een klein portret gemaakt door mijn moeder die me erg dierbaar is.

styling woonkamer

woonkamer inrichting

GROEN

Natuurlijk kon een “touch of green” niet ontbreken dus koos ik voor een groot Monstera blad in een vintage vaasje, een macrame plantenhanger uit Frankrijk met daarin een toefje groen & een metalen plantenstandaard met ook daarin een plant met tropische look. Door groen en planten op verschillende manieren terug te laten komen creëer je een speels effect.  Gebruik daarvoor plantenhangers, planten standaards, potten, krukken, emmers, wat je maar wilt. Ook hiervoor geldt; mix it up!

monstera

woonkamer

KRINGLOOPGELUK

Dit vintage bijzettafeltje & tijdschriftenrek vond ik laatst bij de kringloopwinkel, wat een geluk! Schatzoeken op rommelmarkten of in kringloopwinkels doet iets geks met je… Zodra je oog valt op iets wat je heel graag wilt hebben, krijg je het gevoel dat je iets hebt ontdekt wat de andere schatzoekers nog niet is opgevallen. Je kijkt om je heen of iemand anders het item al heeft gespot en zorgt dat je het zo snel mogelijk in je handen hebt! Tenminste, zo gaat dat bij mij een beetje, herkenbaar? Het blijft een bijzonder volk dat op de kringloop afkomt, inclusief mijzelf. Er hangt vaak een bepaald gemoedelijk sfeertje, lastig te omschrijven… Ik wordt er in ieder geval erg vrolijk van! En kijk hem nou staan dat bijzettafeltje met de mooie glazen lamp erop, dat is toch een perfect match?

Laat me vooral weten wat je van deze restyling vindt als je daar zin in hebt!

glazen tafellamp

Fotografie: Marij Hessel

9 replies on “Woonkamer styling met KARWEI: mix & match!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.