Tweedehands geluk met een verhaal

vintage vitra panton stoel

Er is niet veel dat een interieur meer karakter geeft dan tweedehands schatten, tenminste, dat vind ik! Van veel tweedehands items zijn er maar 1 of een paar van waardoor je jouw interieur echt kunt onderscheiden van een ander interieur. Voor mijn webshop & showroom ben ik natuurlijk regelmatig op zoek naar mooie vintage meubels en accessoires maar uiteraard kom ik ook vaak genoeg spullen tegen waar ik echt (nog) geen afscheid van kan nemen! Het leek me leuk om mijn vondsten van de afgelopen tijd met jullie te delen in deze blogpost. Het verhaal achter een tweedehands vondst maakt het item soms nog dierbaarder!

VITRA PANTON CHAIR

Als eerste deel ik met trots deze vintage design klassieker: de Vitra Panton Chair. Deze S-vormige stoel werd ontworpen in de jaren 60 door Verner Panton en viel destijds gelijk op door zijn eenvoudige maar sierlijke vorm. Een paar jaar later werd de stoel door Vitra in productie genomen en wordt tot op de dag van vandaag nog geproduceerd. Het was de eerste stoel die volledig werd gemaakt uit 1 stuk kunststof! Ik vond de Panton stoel op Marktplaats met het plan hem in mijn shop te verkopen… Toen hij eventjes in onze woonkamer stond was ik toch al vrij snel verkocht, hij moest blijven! Grote kans dat hij over een tijdje alsnog in mijn shop terechtkomt, eerst nog even genieten van deze knapperd in die frisse gele kleur…

vintage vitra panton chair

EEN VAAS UIT FRANKRIJK

Ik kijk altijd met veel plezier naar de stories die Judith (@joelixjoelix) deelt wanneer zij een kringloopwinkel of rommelmarkt bezoekt. Ze maakt dan heerlijke filmpjes van alle tweedehands schatten die ze tegenkomt en ik moet eerlijk bekennen dat ik het beeld weleens stilzet om te zien wat er allemaal in die winkel of op die markt ligt! Ja zo erg is het mensen… Maar ik weet dat ik niet de enige ben 😉 Zo spotte ik ook deze mooie blauwe vaas in haar stories en reageerde enthousiast! Judit bood al snel aan om de vaas later voor me op te halen bij de kringloopwinkel (zo lief!). Zo kwam de blauwe vaas via haar zus met de pakketpost bij mij terecht. De vorm en kleur zijn toch geweldig?

vintage vaas

VINTAGE B&O PLATENSPELER

Al een tijdje waren we op zoek naar een oude platenspeler. De aanleiding was de aankoop van mijn eerste lp na een concert van de band Black Sea Dahu. Ik had nog niets om hem op af te spelen maar dit was een mooie stok achter de deur. Het leek me altijd al leuk, plaatjes draaien op zo’n oude pick-up. Evert vond tijdens zijn zoektocht op Marktplaats een mooie vintage Bang & Olufsen platenspeler. We haalden hem op in Rotterdam waar ik bij binnenkomst van de woning mijn ogen uitkeek naar het toffe en unieke interieur van de bewoners. Ik had daar nog wel een uurtje ongegeneerd willen rondkijken maar dat had waarschijnlijk voor een ongemakkelijke situatie gezorgd… Eerder die week vonden we via een andere aanbieder op Marktplaats een B&O versterker met twee boxjes dus de set was compleet! Onze verzameling platen is beetje bij beetje aan het groeien en we hebben al erg veel plezier gehad van deze tweedehands aanwinst!

vintage platenspeler

VAAS VAN MIJN MOEDER

Deze mooie vintage West Germany vaas kreeg ik een tijdje terug van mijn lieve moeder. Hij stond al jaren bij haar in de berging want ook zij is altijd een verzamelaar geweest van mooie oude spullen. Toen ze hem weer tegenkwam dacht ze dat deze vaas vast heel mooi zou passen bij ons interieur. Dat dacht ze goed, ik vind oranjerode accenten erg fijn de laatste tijd. Ook het patroon vind ik prachtig! Er is ooit een stukje van de vaas afgebroken en de vorige eigenaar nam blijkbaar de moeite om het stukje er weer op te lijmen. Hoeveel levens zou deze kleurrijke vaas hebben gehad?

vintage west germany vaas

DEGELIJKE DOCH HIPPE BLOEMPOT

Toen ik een tijd terug een loods bezocht om oude deuren te kopen voor mijn werkplaats, ging ik daarna even naar een kringloopwinkeltje in de buurt. Ik vond niet veel behalve een rode wasmand en deze degelijke doch hippe gestreepte bloempot. Door de strepentrend ga je ook in de kringloopwinkel met een ander oog kijken naar spullen die op het eerste gezicht heel degelijk of juist kitcherig ogen… Hij kreeg een plekje in de badkamer waar de pot naast de roze billenposter verrassend goed tot zijn recht komt!

tweedehands bloempot
tweedehands vondsten

AFRIKAANS HOUTEN BEELD

Last but not least, dit mooie Afrikaanse houten beeld. Ik heb al een lange tijd een zwak voor Afrikaanse beelden, ik vond er jaren geleden zelfs 1 op een rommelmarkt in Zuid Afrika! Zo’n handgemaakt beeld vind ik prachtig staan op bijvoorbeeld een stapel boeken of in een vakkenkast. Dit exemplaar vond ik bij een klein kringloopwinkeltje in de buurt waar ik na het boodschappen doen weleens naar binnen loop. Ik vind eigenlijk overal wel wat, it’s a blessing and a curse…

Hopelijk heb je deze blogpost met plezier gelezen, laat het me vooral weten. Wie weet doe ik dit wat vaker!

tweedehands houten beeld
tweedehands

Styling en fotografie door Marij Hessel

8 replies on “Tweedehands geluk met een verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.