Een terugblik op het jaar 2017

Flexa misty morning

Voordat het nieuwe jaar begint kijk ik graag terug op de hoogtepunten van 2017…. Wat was het een mooi en bijzonder jaar!

NIEUWE START

Voor mij is het hoogtepunt van 2017 toch echt het moment dat ik besloot voor mijzelf te beginnen en mij voor 100% te gaan richten op mijn passie, mijn blog en mijn webshop. Eigenlijk maakte ik deze keuze al in 2016 maar op 1 Maart 2017 was het ook echt officieel, ik stopte met mijn werk als designer bij het kledingmerk Costes (waar ik overigens een fantastische tijd heb gehad!) en ging full-time aan de slag als zelfstandig ondernemer voor My Attic. Dat “zelfstandig ondernemen” klinkt voor mij nog steeds zo serieus en ik heb soms nog moeite om mijzelf zo te zien. De eerste maanden was het natuurlijk ontzettend wennen. “Hoe ga ik mijn tijd indelen?”, “waar ga ik me op focussen?” en ook niet onbelangrijk; “waar ga ik mijn geld mee verdienen?”.

Ik wist van tevoren dat dit niet altijd makkelijk zou zijn en had ook zeker mijn onzekerheden. Gelukkig had ik de jaren daarvoor al best iets opgebouwd en hoefde ik niet helemaal vanuit het niets te beginnen! Geleidelijk kreeg dit alles steeds meer vorm en op een hele natuurlijke manier kreeg ik het steeds iets drukker. Er kwamen hele leuke projecten en samenwerkingen op mijn pad, wat werd ik hier blij van! Ik had niet durven dromen dat het in zo’n korte tijd zo goed zou gaan! Het fijne aan zelfstandig zijn is dat echt geen dag hetzelfde is. De ene dag werk ik aan mijn webshop, de andere dag ben ik aan het klussen in huis voor een leuk project en weer een andere dag ben ik aan het stylen en fotograferen. Waar ik soms nog wel aan moet wennen is dat er vaak momenten zijn waarop alles tegelijk op je af komt. Dan is het soms even heel veel en is het lastig om alles te overzien. Het andere moment kan het natuurlijk weer even heel rustig zijn, dan kan die onzekerheid weer even om het hoekje komen kijken. Ook dat hoort erbij realiseer ik me nu. Het is echt een proces waarin ik nu al heel veel heb geleerd en waarin ik nog veel meer wil leren en groeien!

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik deze stap heb kunnen nemen en kan doen waar ik ontzettend gelukkig van wordt! Ik zou het iedereen willen aanraden om zijn of haar passie te volgen. Natuurlijk moeten de omstandigheden ernaar zijn, zoiets doe je niet zomaar even. Maar je droom aan de kant zetten is gewoon geen optie, you will find your way!

MY ATTIC binnenkijker

ZUID AFRIKA

Wat voorafging aan dit hoogtepunt was een ander heel mooi hoogtepunt in 2017, onze reis naar Zuid Afrika. Voor Evert en mij was deze reis extra bijzonder omdat we na deze reis beide zouden beginnen aan iets nieuws. Ik aan mijn eigen bedrijfje en Evert aan zijn nieuwe baan na ook jaren bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt. Wat waren we allebei toe aan dit nieuwe begin! Deze reis kwam dus op het perfecte moment. We begonnen in Kaapstad, wat een heerlijke, veelzijdige en kleurrijke stad! Daarna vervolgden we onze reis via de Garden Route om te eindigen in een prachtig safari park… Eenmaal terug in Nederland waren we helemaal opgeladen en klaar voor nieuwe spannende dingen!

BO KAAP

Cape Town

COUVALOUP

VTWONEN & DESIGNBEURS

Om samen te werken met een merk als Flexa is al een feest (werken met kleur, verf etc.!) maar om voor de tweede keer aan een heel gaaf project op de vtwonen & designbeurs te mogen werken voor Flexa, samen met de creatieve en gezellige bloggers Souraya, Wimke en Theo-Bert, was helemaal geweldig natuurlijk! Vorig jaar mocht ik al een stijlkamer ontwerpen en uitwerken op de Flexa stand (hier lees je meer) en dit jaar mocht ik maarliefst twee stijlkamers inrichten! Een droomproject voor mij! Naast een stijlkamer geïnspireerd op onze reis naar Zuid Afrika, ging ik in de “Demo Kamer” de hele week live aan de slag met de nieuwste Flexa kleuren. Het was een project dat ik voor geen goud had willen missen!

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa misty morning

MTB AWARDS

Nog een heel bijzonder hoogtepunt dit jaar was het Meet The Blogger event. Ik was genomineerd voor maar liefst twee awards maar dat ik deze ook beide zou winnen was echt wel een hele eer! Ik won de “Colour” award en de “Evergreen” award. Daarbij kreeg ik van Flexa ook nog het aanbod om in het nieuwe jaar maandelijks te gaan bloggen voor Flexa, daar hoefde ik niet lang over na te denken! Wat een mooie bevestiging en waardering voor mijn werk en wat voelde ik me gevleid! Deze twee mooie awards hangen te pronken op mijn werkplek!

WEBSHOP

Met mijn webshop begon ik al in 2016, iets wat ik al best een tijdje wilde. Zoals jullie wel weten wordt ik erg blij van het struinen door kringlopen en over rommelmarkten. Schatzoeken, ik ben er gek op… Door spullen, die voor een ander zijn op dat moment niets meer waard zijn, met een ander oog te bekijken, op te knappen en te fotograferen, kan ik mijn liefde voor oude spullen met jullie delen. En hoe leuk dat dit ook nog opgepikt wordt! Er valt nog veel te behalen op het gebied van mijn shop. Ik kom vaak tijd te kort om mijn webshop met regelmaat aan te vullen. Ik wil dit namelijk wel met liefde doen en niet gewoon alles er maar op knallen… Hiermee maak ik het mezelf soms wel wat moeilijk maar ik wil het toch echt op mijn manier doen! Gelukkig wordt dit gewaardeerd en verstuur of bezorg ik regelmatig opgeknapte meubels of vintage woonaccessoires naar klanten in het binnen- en buitenland! Mijn doel voor 2018 is om hier meer tijd in te steken, ik zal hiervoor gewoonweg beter moeten plannen. Ik ga mijn best doen! Ik ben in ieder geval erg trots op mijn kleine shopje!

blauwe kan

eetkamerstoelen roze

FIJNE SAMENWERKINGEN

Van een fijne samenwerking kun je ontzettend veel energie krijgen! In de ideale situatie kun je echt iets van jezelf laten zien en jouw eigen persoonlijke draai geven aan een project. Daarom ben ik erg dankbaar voor de leuke samenwerkingen die tot stand zijn gekomen dit jaar! Voor Flexa ging ik natuurlijk aan de slag op de beurs maar ook thuis werden er weer nieuwe kleuren toegepast op verschillende muren in huis en werden er meubeltjes opgeknapt met mooie kleuren van Flexa. Mijn zolder makeover was jullie favoriet!

zolder

Ook voor vtwonen bleef ik vrolijk door bloggen over groen, ook iets waar ik geen genoeg van krijg! Bijzonder wel hoe lang de groene trend al stand houdt en ook het komende jaar blijft dit een belangrijk onderwerp…

Nieuw dit jaar is mijn samenwerking met KARWEI, iets waar ik heel trots op ben! Ook weer zo’n fijne manier van werken waar ik echt mijn ei in kwijt kan! Mijn eerste blog werd een binnenkijker, vervolgens paste ik 1 van de woontrends van KARWEI toe in onze huiskamer. Mijn derde blog werd een DIY project waarvoor ik samen met Evert een hoofdbord maakte voor onze slaapkamer, nog steeds zo blij mee! Mijn laatste blog dit jaar was is kerstsfeer en gaf ik inspiratie voor een gezellige tafelstyling voor de feestdagen… Ik heb nu alweer zin in nieuwe leuke projecten ism KARWEI in 2018!

Daarnaast werkte ik ook nog samen met Fleurop waarvoor ik twee kerstboeketten mocht stylen bij mij thuis (hier & hier zie je het resultaat). Ook voor Brabantia schreef ik een blog in kerstsfeer over het geven van praktische cadeautjes in een kleurrijk jasje. Nog meer tafelstyling inspiratie maakte ik in samenwerking met de Anthurium Kwekerij, heel leuk om te doen! Onze eettafel heeft nog nooit zoveel verschillende looks gehad! Ik schoot twee binnenkijkers bij hele leuke en inspirerende mensen, namelijk Liesbeth van Sloppop Yeah! & mijn leuke ex collega Joost Janszen. In 2018 ga ik weer op jacht naar bijzondere interieurs om met jullie te delen… Ook voor Fashionchick magazine maak ik nog elke maand met plezier een diy productie. Elke keer weer een uitdaging om iets vernieuwends te bedenken maar oh zo leuk om te doen!

Fijn om terug te kijken op de laatste dag van 2017. Het was voor mij persoonlijk een erg mooi en bijzonder jaar met heel veel om dankbaar voor te zijn! Ik heb zin in 2018 waarin ik weer nieuwe doelen voor mezelf wil stellen om naartoe te werken. Daarnaast wil ik zeker niet vergeten te genieten!

Bedankt lieve volgers voor het lezen van mijn blogs, shoppen in mijn shop en de leuke ontmoetingen in het echt met sommigen van jullie! Ik wens ook jullie een erg mooi en gelukkig 2018!

2 replies on “Een terugblik op het jaar 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.